
- reklama -
Suroviny
24ks
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 40 g cukru
- 50 g másla
- 1 kostka droždí
- špetka soli
- Na kvásek:
- 3 lžíce mouky
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru krupice
- 75 ml teplého mléka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme kvásek až je hotový tak dáme do misy mouku,mléko,máslo,žloutek,sůl a kvásek zpracujeme na těsto a necháme kynout.
-
Až je těsto vykynutý ,dáme na plech pečicí papír a těsto vyválíme a uděláme hrnkem uděláme kolečka a přeneseme na plech a postupujeme dokut není plech plný.Potom dáme marmeládu a opět dáme kolečko těsta a pořádně zaděláme a necháme na plechu 20 minut pořádně nakynout a upečeme na 80 až 200°C doba 12-15 minut.
-
Hotové potřeme máslem do kterého jsme dali pár kapek rumu a posypeme cukrem.
Kuchařka: marlan