
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 6 housek (starších nebo rohlíků)
- anglická slanina
- hrubá mouka
- uzené maso
- 3 vejce
- sůl
- cibulka (opečená)
- zelí
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a pečivo pokrájíme na kostičky. Slaninu dáme smažit na pánvičku a na roškvařené slanině opečeme pečivo.
-
Do mísy dáme mouku, vejce, malinko osolíme (slanina i uzené je dost slané) a zaděláme studenou vodou aby bylo těsto řidší.
-
Do těsta dáme osmažene kousky pečiva a slaniny a na kostičky nakrájené uzené. Kdo má rád může přidat petrželku. Vše promícháme a necháme odležet.
-
Pak z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky a vaříme ve vodě cca 20 minut.
-
Knedlíčky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou na sádle.
Poznámka od kuchařky
Recept není z mé hlavy, někde jsem ho vyčetla, ale knedlíčky jsou moc dobré, tak proč se nepodělit ;o)
Kuchařka: Pawla









