Dijonská křidélka

99
- reklama -

Suroviny

1 kg křidélek
2 lžíce hustého jogurtu (měla jsem řecký)
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce oleje
2 utřené stroužky česneku
2 lžičky uzené papriky
špetka cukru
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme a odstraníme špičky (ty necháme do polévky). Já jsem ještě rozdělila v kloubu, ale mohou se nechat vcelku. Osolíme je a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pekáčku, kde budeme křidélka péct, smícháme všechny suroviny na marinádu. Přidáme křídla, vše pořádně promícháme, aby byla všechna křidélka obalená.

  3. Křidélka necháme do druhého dne marinovat. Hodinu před pečením je vytáhneme. Máslo nakrájíme na tenké plátky a položíme na křídla.

  4. Podlijeme je malinko, asi půl deci vody, přikryjeme a dáme je péct na 200 st. Pečeme cca 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.