
- reklama -
Suroviny
- 1 kg křidélek
- 2 lžíce hustého jogurtu (měla jsem řecký)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 utřené stroužky česneku
- 2 lžičky uzené papriky
- špetka cukru
- máslo
- —
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Křidélka omyjeme a odstraníme špičky (ty necháme do polévky). Já jsem ještě rozdělila v kloubu, ale mohou se nechat vcelku. Osolíme je a opepříme.
-
V pekáčku, kde budeme křidélka péct, smícháme všechny suroviny na marinádu. Přidáme křídla, vše pořádně promícháme, aby byla všechna křidélka obalená.
-
Křidélka necháme do druhého dne marinovat. Hodinu před pečením je vytáhneme. Máslo nakrájíme na tenké plátky a položíme na křídla.
-
Podlijeme je malinko, asi půl deci vody, přikryjeme a dáme je péct na 200 st. Pečeme cca 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Kuchařka: mika59