
Suroviny
- Na náplň:
- 2/3 hrnku arašídového másla
- 1/2 hrnku tučného tvarohu
- 1 polévková lžíce másla (změklého)
- 3 vejce (žloutky)
- 1 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/3 hrnku krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- Na bábovku:
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 3/4 hrnku holandského kakaa
- 3/4 hrnku vařící vody
- 90 g hořké čokolády (nakrájené na malé kousky)
- 3/4 hrnku zakysané smetany
- 170 g másla (změklého)
- 1 a 2/3 hrnku hnědého cukru
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180°C.
-
Na náplň:
V míse utřeme dohladka arašídové máslo, tvaroh a máslo.
Přidáme žloutky, jeden po druhém, vanilkový extrakt, postupně cukr a mouku a pořádně promícháme.
Náplň dáme do malého igelitového sáčku, jehož jeden roh prostřihneme a uděláme asi 1 cm otvor. Uložíme do lednice. -
Na bábovku:
Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. -
V další míse rozpustíme kakao ve vařící vodě, přidáme čokoládu a promícháme dohladka. Přidáme kysanou smetanu.
Ve velké míse utřeme máslo s cukrem do pěny. Vmícháme vejce, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Střídavě přidáváme suché přísady a kakaovou směs tak, abychom začínali a končili moukou. Po každém přidání vše řádně promícháme. -
Vymažeme formu na bábovku a lehce vysypeme moukou.
Na dno formy nalijeme méně než polovinu připraveného těsta.
Na těsto vymačkáme dokola arašídovou náplň.
Na náplň nalijeme zbytek těsta.
Pečeme asi 50 – 60 minut, resp. dokud párátko nebo špejle není po vyndání suchá.
Před krájením necháme úplně vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz









