
Suroviny
Forma o průměru 21 cm
- Korpus:
- 90 g ovesných vloček pomletých
- 100 g másla
- 40 g celozrnné mouky (pšeničné)
- 80 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 3 g prášku do pečiva
- 1 g soli
- Náplň:
- Cca 7 stonků zeleného chřestu
- 400 g zakysané smetany (18%)
- 2 vejce
- 15 g parmazánu nastrouhaného
- Pár snítek tymiánu
- 1 rovná čajová lžička sušeného česneku (2-3g)
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se.
-
Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba druhy mouky, kypřící prášek, žloutek a sůl a prohněťte.
-
Zpracované těsto zabalte do fólie a nechte alespoň ½ hodiny v lednici.
-
Otrhejte lístky tymiánu.
-
V míse smíchejte suroviny na náplň.
-
Chřest ukrojte tak, aby se vám vešel do formy.
-
Zbylé konce nevyhazujte. Nakrájejte je na cca 1 cm silné plátky.
-
Troubu předehřejte na 180˚C.
-
Dno koláčové formy vyložte pečicím papírem. Těsto namačkejte do formy. Vytvořte cca 2-3 cm vysoké okraje. Můžete si k vytlačování těsta pomoci dnem sklenice.
-
Na těsto nalijte náplň a stonky i kolečka chřestu rozložte na povrch.
-
Vložte koláč do trouby a pečte cca 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz