Čočkový salát s václavkami – pro Maris

51
- reklama -

Suroviny

250 g zelené čočky
bobkový list
5 kuliček pepře
500 g václaviek
sůl
pepř mletý
100 ml majonézy
100 ml zakysané smetany
citron
2 cibule
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu varu osolíme, bobkový list aj korenie vylovíme a vyhodíme. Očistené václavky pokrájame, varíme v slanej vode 20-30 minút. Cibuľu pokrájame na céčka, osolíme a necháme odstáť.


    Zobrazit celý recept

  2. Zmiešame uvarenú šošovicu s uvarenými václavkami a nakrájanou cibuľou.

  3. Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, dochutíme citrónom (príp. štipkou práškového cukru), primiešame do šalátu.

  4. Na koniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Necháme v chlade odstáť. Podávame s čerstvým pečivom.

Poznámka od kuchařky

S václavkami je život príjemný.