- reklama -
Suroviny
- 250 g cizrny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce ovesných vloček
- 2 vejce
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce petrželky (nasekané)
- sůl
- černý pepř (mletý)
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočte přes noc do vody. Druhý den ji sceďte a v čerstvé vodě uvařte doměkka.
-
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na drobno česnek prolisujte a obojí na pánvi na oleji orestujte.
-
Uvařenou cizrnu pomelte na masovém strojku. (Já jsem použil ponorný mixer-nádobku s noži). Přidejte vločky, vejce, cibuli s česnekem, majoránku a bylinky. Osolte, opepřete a propracujte. Hmotu nechejte asi 20 minut stát, aby vločky změkly.
-
Z připravené hmoty tvořte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji smažte dozlatova.
Poznámka od kuchařky
V původním receptu bylo použito pouze 1 vejce, ale to se mi zdála hmota příliš suchá.
Zdroj: Chvilka v kuchyni – paní Ivona Fraňková
Kuchař: jirka66