Cizrnové karbanátky

80
- reklama -

Suroviny

250 g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce ovesných vloček
2 vejce
1 lžička majoránky
2 lžíce petrželky (nasekané)
sůl
černý pepř (mletý)
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočte přes noc do vody. Druhý den ji sceďte a v čerstvé vodě uvařte doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na drobno česnek prolisujte a obojí na pánvi na oleji orestujte.

  3. Uvařenou cizrnu pomelte na masovém strojku. (Já jsem použil ponorný mixer-nádobku s noži). Přidejte vločky, vejce, cibuli s česnekem, majoránku a bylinky. Osolte, opepřete a propracujte. Hmotu nechejte asi 20 minut stát, aby vločky změkly.

  4. Z připravené hmoty tvořte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji smažte dozlatova.

Poznámka od kuchařky

V původním receptu bylo použito pouze 1 vejce, ale to se mi zdála hmota příliš suchá.

Zdroj: Chvilka v kuchyni – paní Ivona Fraňková