Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače

66
- reklama -

Suroviny

200 g cukru (v původním receptu je 300 g)
300 ml vody
šťáva z 1 pomeranče (menšího)
250 ml citronové šťávy
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a cukr svaříme do úplného rozpuštění cukru. Necháme vařit asi 1 minutu.
    Stáhneme z ohně a necháme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, kterou jsme přelili přes sítko.

  3. Bílek jemně našleháme, jen abychom rozbili jeho strukturu a přimícháme ho k předchozí směsi.

  4. Směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme míchat.
    Hotový sorbet přemístíme do uzavíratelné nádoby a je-li to nutné, dáme ještě ztuhnout do mrazáku.

Poznámka od kuchařky

Edit 23.9.2016