![„Čína“ českého houbaře_5ffa7831de85a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cina-ceskeho-houbare_5ffa7831cf96a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 300 g pevných menších hub ( nejlépe hřibů a křemeňáků )
- 1 velký pórek
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1-2 lžičky kari
- sojová omáčka cca 4 lžíce
- cca 2 lžíce ústřicové omáčky
- sladká chilli omáčka – podle chuti
- olej
- cibulková nať
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.
-
Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme a podusíme na oleji doměkka.
-
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vložíme připravené maso, zprudka orestujeme, přidáme pórek nakrájený na kolečka a společně smažíme až je maso hotové (nesmí být uvnitř růžové). Krátce před koncem přidáme připravené houby a společně dokončíme.
-
Na talířích zakápneme chilli omáčkou podle chuti a hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Jako příohu jsem zvolila kuskus / máme ho rádi /, ale hodí se i rýže, různě upravené brambory nebo nudle.
Kuchařka: maris