„Čína“ českého houbaře

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g kuřecích prsních řízků
300 g pevných menších hub ( nejlépe hřibů a křemeňáků )
1 velký pórek
1 čajová lžička zázvoru
1-2 lžičky kari
sojová omáčka cca 4 lžíce
cca 2 lžíce ústřicové omáčky
sladká chilli omáčka – podle chuti
olej
cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.


    Zobrazit celý recept

  2. Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme a podusíme na oleji doměkka.

  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vložíme připravené maso, zprudka orestujeme, přidáme pórek nakrájený na kolečka a společně smažíme až je maso hotové (nesmí být uvnitř růžové). Krátce před koncem přidáme připravené houby a společně dokončíme.

  4. Na talířích zakápneme chilli omáčkou podle chuti a hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.

Poznámka od kuchařky

Jako příohu jsem zvolila kuskus / máme ho rádi /, ale hodí se i rýže, různě upravené brambory nebo nudle.