
Suroviny
- 100 g vody
- špetka cukru
- 2-3 lžíce oleje
- necelá lžička soli
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké mouky
- 6-7 g droždí
- Na potření česnekové placky:
- 1 stroužek česneku
- lžíce oleje
- špetka soli
- necelých 50 ml vody
- -(v malé hlubší nádobě (širokém hrnečku) ponorným mixérem rozmixujeme). Množství česneku je libovolné, ten, kdo ho rád chroupe ve velkém, si dá stroužků víc)).
Postup přípravy receptu
-
Těsta je málo, nedávala jsem do pekárny, ale umíchal mi robot….ve vodě s trošínkou cukru necháme aktivovat (zmladit) droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme měkké těsto.
-
Kyne jen asi 30-45 minut, pak ho rozdělíme na dva díly (ten, kdo upeče v troubě, může vyválet vcelku) a vyválíme dvě placky, které necháme nakynout ve vymazané remosce. Mám formy dvě, mohla jsem oba kousky těsta zpracovat najednou.
-
Před pečením placku svrchu párkrát propíchneme vidličkou a upečeme do růžova (asi 15 minut). Ještě horké potřeme česnekovou směsí.
-
Dobu pečení si každý uzpůsobí podle své chuti – někomu bude chutnat křupavější, my máme radši měkčí.
Poznámka od kuchařky
„Pizza“ placka byla česnekovou směsí potřená ještě před pečením, náplň pak tvořila ochucená rajčatová omáčka, tenké plátky syrové cibule, šunka, oregáno a navrch troška strouhaného sýru. Pekla jsem ji déle než placku prázdnou.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/









