
- reklama -
Suroviny
- 280 ml mléka
- 2 žloutky
- 80 ml oleje
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g pšeničné mouky celozrnné
- 30 g čerstvého droždí
- 1-2 lžičky cukru
- 1-1,5 lžičky soli
- 1 tableta nešumivého celaskonu
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno.
-
Zapneme program Těsto.
-
Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět.
-
Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.
Poznámka od kuchařky
Celaskon u celozrného těsta zlepšuje jeho kynutí.
Mléko se může nahradit vodou.
Já jsem pekla z poloviční dávky.
Zdroj – Stručná celozrná BIO kuchařka. Upraveno pro slané pečivo.
Kuchařka: pipre









