Celer marinovaný

106
- reklama -

Suroviny

1,5 kg celeru
1 l octa
1,2 l vody (6 sklenek)
2 kávová lžička cukru
3 ks bobkového listu (vavřín)
5 ks nové koření
2 kávová lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Celer postrouhám na struhadle s velkými oky.


    Zobrazit celý recept

  2. Ovařím ve vodě se lžičkou soli cca 5 minut.

  3. Udělám si nálev. Ocet, vodu, cukr, vavřín, nové koření, lžičku soli povařím cca 5 – 10 minut.

  4. Když mám náladu, tak nechám cukr trochu zkaramelizovat společně s novým kořením a vavřínem, lepší se rozvoní, ale to jen opravdu minutku, aby se nepřipálilo.

  5. Celer nacpu do 0,33 sklínek a zaliju horkým nálevem. Zavíčkuji a otočím dnem vzhůru.