
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g filé aljašské tresky
- 1 lžička pepře
- 1/2 lžičky mletého chilli nebo kajenského pepře
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci másla
Postup přípravy receptu
-
Smícháme papriku, chilli, pepř, sůl, česnek a tymián. File posypeme z každé strany směsí koření.
-
Opečeme na oleji s máslem z obou stran, z každé tak 4 minuty.
-
Podáváme s jednoduchými šťouchanými brambory a marinovaným rajčátky.
Poznámka od kuchařky
Místo file můžete zvolit filety z aljašské tresky nebo třeba tilapii. Recept také krok za krokem i se souvisejícími recepty na http://www.mojetara.cz/recipe/cajunske-rybi-filety…
Kuchař: mojetara