- reklama -
Suroviny
- 750 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g tuku (dávám půlku sádla a másla)
- 150 g cukru
- 2 celé vejce
- 1 kostička droždí
- špetka soli
- asi 250 l mléka
- citronová kůra
- vanilkový cukr
- tuk na vymazání pekáče
- švestky
- mletý mák
- cukr moučka
Postup přípravy receptu
-
Dáme do mléka lžičku cukru, droždí, necháme kynout. Do robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo dáme rozpustit. Přidáme do robotu kvásek a rozpuštěné máslo. V robotu zpracujeme na hladké těsto a to necháme vykynout, až zvětší svůj objem na dvojnásobek, vyndáme z mísy a rozválíme na slabší placku.
-
Nakrájíme na čtverečky, do každého dáme vypeckovanou švestku, lžičku mletého máku a lžičku cukru moučky, zabalíme do tvaru kuličky, dáme na plech, na kterém je pečící papír. Nedáváme je těsně vedle sebe, ale mezi buchtami děláme mezery, aby se buchty nedotýkaly a necháme je ještě vykynout (pamatujeme, když dáváme buchty na plech, že budou kynout).
-
Každou buchtu jednotlivě potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi na 200 stupňů, až jsou zlaté.
Kuchařka: Ivana41