- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g dýňové dužiny
- 600 g brambor
- 1 menší mrkev
- 1 cibule
- česnek dle chuti
- 2 vejce
- 1 lžička majoránky
- 1 čerstvě nasekaná petrželka dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- rostlinný olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme (pokud chceme, můžeme i najemno). Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme nebo nastrouháme, a šetřit s ním nemusíme. Vše vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, petrželku a dobře promícháme, popřípadě zahustíme strouhankou nebo hladkou moukou.
-
Z těsta tvoříme placičky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Necháme na ubrousku okapat.
Podáváme s tatarkou nebo jiným chutným studeným dipem a výborné jsou i jako příloha k minutkám.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme, můžeme do placiček přidat jemně pokrájenou slaninu.
Kuchař: recepty73