Ostré kuřecí maso se zeleninou

70
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
3 kuřecí řízky
1 malá cuketka
1 červená paprika
4 lžíce yamato shoyu (sojová omáčka)
2 lžičky Umepasta
sůl
pepř
100 ml kokosového mléka
proužky chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji rozpálíme olej a zprudka orestujeme plátky česneku dozlatova. Poté vložíme na kousky nakrájené maso, restujeme 2 minutky. Přidáme zeleninu a restujeme dalších 4-5 minut, do změknutí zeleniny.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme omáčku a Umepastu, dle chuti osolíme a opepříme. V závěru zalijeme kokosovým mlékem a chvilku povaříme.
    Ozdobíme chilli a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Hotové za chviličku a ta vůně…

Manžel nemá moc rád pálivé, ale chuť mléka pálivost trochu sníží, nezbyl ani kousek, jaká to byla mňamka 🙂

Můžete nakonec přidat čerstvý koriandr a zeleninu vyměnit dle chuti.