Bramborák-pizza

50
- reklama -

Suroviny

Asi 2 středně velké brambory
2-3 plátky šunky
několik koleček salámu(uherák, křemešník apod)
1 rajče
kousek červené papriky
1 kyselá okurka
zelená cibulka
1 vajíčko
sýr na postrouhání nebo plátky sýru pokrájíme na kostičky
provensálské koření
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si nastrouháme na hrubších nudličkách, osolíme a osmažíme na oleji na kvalitní, nepřilnavé pánvi. Pak opatrně obrátíme, nevadí, když se brambory trochu roztrhají, urovnáme je a znova osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na takto připravené brambory nakrájíme rajčata, papriku, šunku, salám, okurek na kostičky, cibuli, zalijeme vajíčkem, přiklopíme poklicí a asi 4-5 minut smažíme na menším ohni.

  3. Poté odkryjeme, posypeme sýrem a provensálským kořením a ještě přikryjeme a asi 1-2 minuty smažíme, až se nám roztopí sýr.

Poznámka od kuchařky

Už je to dávno, když jsem ten recept někde četla. Nevzpomenu si, kde a taky ingredience jsem dala, jak mi přišly pod ruku. Možná by nevadily ani sterilizované žampiony, určitě by mohl být jakýkoliv sýr, třeba Niva. Každopádně, je to rychlá a dobrá večeře. Dělala jsem na pánvi od Topreceptů a zatím musím jen chválit!!