
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mleté vepřové plece (nebo krůtího masa)
- 2 lžíce bílého smetanového jogurtu
- 1 balení kulatých Olomouckých tvarůžků
- 100 g Goudy nebo Eidamu
- sůl
- pepř
- pálivá mletá paprika (nebo jemně pokrájená feferonka)
Postup přípravy receptu
-
Goudu nebo eidam nastrouháme najemno.
-
Asi tak 2 lžíce odložíme stranou, zbytek vmícháme do mletého masa, přidáme jogurt, promícháme, podle chuti opepříme a osolíme a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
-
Odložený nastrouhaný sýr smícháme s mletou paprikou nebo najemno pokrájenou feferonkou a z této hmoty vytvoříme 4 kuličky.
-
Mleté maso rozdělíme na 4 části. Z každé na mokrém prkénku uděláme větší placičku, na ni položíme tvarůžek a do jeho středu vmáčkneme ochucený strouhaný sýr.
-
Nyní mokrýma rukama tvarůžek důkladně uzavřeme do masa – vzniknou nám tak vyšší „bochánky“, které na grilu nabo grilovací pánvi pomalu opékáme z obou stran (při nízkém žáru, aby se maso pěkně propeklo). Podáváme horké, se zeleninovou přílohou.
Kuchařka: Danca