Bobříci

78
- reklama -

Suroviny
100 ks

120 g medu
70 g cukru (nejlépe hnědého)
2 lžíce oleje
200-220 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
necelá lžička perníkového koření
náplň:
300 g marcipánové hmoty:
med
voda
cukr moučka
sušené mléko
strouhané mandle (nemusí být)
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr a olej rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout, do hmoty vmícháme mouku, koření a kypřící prášek a vytvoříme pevnější těsto. Necháme hodinu odpočinout v ledničce.


    Zobrazit celý recept

  2. Z marcipánu vyválíme válečky na prst tlusté, z těsta obdélníčky dlouhé jako váleček a široké tak, aby šel váleček zabalit dovnitř.

  3. Nakrájíme našikmo tak, aby vznikly trojúhelníčky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Cukroví je připraveno ke konzumaci cca po 14 dnech.

Poznámka od kuchařky

Recept vkládám na přání. Získala jsem ho od maminky (sama jsem ho prozatím nerealizovala) a ona je i autorkou toho posledního zbylého kousku, který „pózuje“ na mých fotografiích…:-;