
- reklama -
Suroviny
100 ks
- 120 g medu
- 70 g cukru (nejlépe hnědého)
- 2 lžíce oleje
- 200-220 g hladké mouky
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- necelá lžička perníkového koření
- náplň:
- 300 g marcipánové hmoty:
- med
- voda
- cukr moučka
- sušené mléko
- strouhané mandle (nemusí být)
- mandlové aroma
Postup přípravy receptu
-
Med, cukr a olej rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout, do hmoty vmícháme mouku, koření a kypřící prášek a vytvoříme pevnější těsto. Necháme hodinu odpočinout v ledničce.
-
Z marcipánu vyválíme válečky na prst tlusté, z těsta obdélníčky dlouhé jako váleček a široké tak, aby šel váleček zabalit dovnitř.
-
Nakrájíme našikmo tak, aby vznikly trojúhelníčky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Cukroví je připraveno ke konzumaci cca po 14 dnech.
Poznámka od kuchařky
Recept vkládám na přání. Získala jsem ho od maminky (sama jsem ho prozatím nerealizovala) a ona je i autorkou toho posledního zbylého kousku, který „pózuje“ na mých fotografiích…:-;
Kuchařka: Eliza