- reklama -
Suroviny
- 25 g másla (Ramy)
- 3 lžíce dětské krupičky
- 1 vejce
- 2 l vývaru – drůbeží, hovězí nebo 2 l vody a bujón
- mražená polévková zelenina nebo čerstvá – zhruba 150 – 200 g
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vyklepneme jedno vajíčko a za stálého míchaní necháme srazit do hodně tuhých kousků. Zalijeme vývarem, nebo vodou + bujón, přidáme trochu zeleniny a necháme chvíli povařit.
-
Dochutíme už podle svých zvyklostí, přidáme petrželku.
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku vařím, když opravdu hodně spěchám.
Kuchařka: Merylas