Blesková polévka s vaječnou jíškou

268
- reklama -

Suroviny

25 g másla (Ramy)
3 lžíce dětské krupičky
1 vejce
2 l vývaru – drůbeží, hovězí nebo 2 l vody a bujón
mražená polévková zelenina nebo čerstvá – zhruba 150 – 200 g

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vyklepneme jedno vajíčko a za stálého míchaní necháme srazit do hodně tuhých kousků. Zalijeme vývarem, nebo vodou + bujón, přidáme trochu zeleniny a necháme chvíli povařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Dochutíme už podle svých zvyklostí, přidáme petrželku.

Poznámka od kuchařky

Tuto polévku vařím, když opravdu hodně spěchám.