Žravé řezy trochu jinak

7
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukr krupice
1/2 prášku do pečiva
6 lžic horké vody
Krém:
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
1 cukr vanilkový
Poleva:
1/2 l šťávy z kompotu doplněné vodou
2 lžíce ovocného sirupu (šťávy)
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

  2. Upečeme piškot na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě asi na 170°C. Když piškot vychladne, stáhneme z něj papír a dle šablony vystřižené z novin si z piškotového plátu vyřízneme nožem číslice.

  3. Na krém ušleháme šlehačku , přidáme cukr a přidáme kysanou smetanu.

  4. Na vykrojené číslice naneseme krém, poklademe ovocem a lžící opatrně na ovoce nanášíme teplou polevu.

  5. Na polevu uvaříme klasicky ze všech surovin pudink a mícháme, dokud částečně nevychladne.

  6. Necháme proležet nejlépe do druhého dne v chladu.

Poznámka od kuchařky

Můžeme péct na plechu a krájet jako řezy na kostky.

Pokud pečete číslice, můžete péct buď obě z jednoho plechu nebo můžete upéct z dvojité dávky ( na každé číslo jeden plech) – pak bude číslo skoro půl metru velké! Dělám na různé oslavy, neboť se velmi dobře krájí.

- reklama -