- reklama -
Suroviny
- 300 g bezlepkové mouky
- 4 bezlepkové oplatky na způsob tatranek
- 250 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- 6 PL mletých vlašských ořechů
- 1 PL kakaa
- 1 ČL skořice
- 1/2 ČL mletého hřebíčku
- 1/2 ČL mletého nového koření
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Oplatky a máslo nastrouháme na hrubo a smícháme se zbytkem ingrediencí. Vypracujeme těsto, které necháme ve fólii do druhého dne rozležet.
-
Formičky přestříkneme sprejem na pečení a vtlačíme do něj těsto tak, aby uprostřed byl lehce důlek.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 min. Po upečení necháme ve formičkách vychladnout a až potom je opatrně vyklepneme.
Můžeme je obalit v cukru nebo lehce poprášit moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Loni jsem to nestihla s receptem, tak letos raději v předstihu:-)
Já osobně mám pracny nejraději a tyhle BL se doslova rozplynou na jazyku. Tou vůní koření mi připomínají babičiny pracínky 🙂
Kuchařka: srettka