
Suroviny
- 200 g mandlové mouky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g cukru krupice
- 150 g bílků
- Náplň bílá čokoláda:
- 250 g bílé čokolády
- 250 g šlehačky
- Pistáciová verze:
- přidá se cca 50 g pistáciové pasty
Postup přípravy receptu
-
Promíchejte mandlovou mouku s moučkovým cukrem.
-
Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup.
-
Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup.
-
Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí.
-
Rozdělte do mističek podle toho, jak barevné je chcete mít, do každé přidejte pár kapek barviva a promíchejte.
-
Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky.
-
Abyste je měli stejně velké, na spodní stranu pečícího papíru si tužkou namalujte stejně velká kolečka. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl.
-
Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.
-
Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit.