- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 plátky celeru
- 1 větší mrkev
- 1 cibuli
- 1 červená řepa
- 1 hrst předvařené cizrny
- 2 lžíce červené čočky
- 1 list kadeřávku (nebo kapusty)
- 2x strouhnutí muškátového oříšku
- 1 PL olivového oleje
- 1 KL lahůdkového droždí
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a chvilku restujeme
-
Zalijeme vodou a povaříme na skus, přidáme červenou čočku a předvařenou cizrnu (zbyla mi z předešlého dne, ale lze použít sterilovanou nebo den předem namočenou).
-
Krátce povaříme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme natrhaný list kadeřávku bez tvrdého středu a necháme jen přejít varem. Osolíme a přidáme pepř dle chuti a lahůdkové droždí.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád asijskou kuchyni, může do polévky na talíři přidat čerstvou chilli papričku a zakápnout limetkovou šťávou.
Kuchařka: Marie Svarcova