Barevná polévka nejen pro vegetariány

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 plátky celeru
1 větší mrkev
1 cibuli
1 červená řepa
1 hrst předvařené cizrny
2 lžíce červené čočky
1 list kadeřávku (nebo kapusty)
2x strouhnutí muškátového oříšku
1 PL olivového oleje
1 KL lahůdkového droždí
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a chvilku restujeme


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vodou a povaříme na skus, přidáme červenou čočku a předvařenou cizrnu (zbyla mi z předešlého dne, ale lze použít sterilovanou nebo den předem namočenou).

  3. Krátce povaříme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme natrhaný list kadeřávku bez tvrdého středu a necháme jen přejít varem. Osolíme a přidáme pepř dle chuti a lahůdkové droždí.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád asijskou kuchyni, může do polévky na talíři přidat čerstvou chilli papričku a zakápnout limetkovou šťávou.