- reklama -
Suroviny
- 250 ml vody
- 60 g oleje
- 2-2,5 lžičky soli
- 100 g polohrubé mouky
- 450 g hladké mouky
- 2 lžičky cukru
- 25 g droždí
- Na oblohu:
- pekingské zelí
- rajče
- salátová okurka
- šunkový salám
- Pomazánka:
- vařené brambory
- tatarka
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny tak, aby sůl nepřišla na droždí. Použijeme program Těsto.
-
Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na 4 díly, zformujeme bagety a necháme je na plechu dobře nakynout.
-
Pak potřeme vejcem, popř. sypneme oblíbeným semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
-
Na pomazánku nastrouháme brambory a podle chuti a jejich množství je osolíme, ochutíme rozetřeným česnekem a smícháme s tatarkou tak, aby se to dalo dobře mazat.
-
Vychladlé bagety rozřízneme, pomažeme pomazánkou a ozdobíme zeleninou a salámem.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka je velice levná a rychlá a překvapivě dobrá.
Baget doma děláme vždycky víc, dobře zabalené ve folii vydrží v lednici i pár dnů.
Kuchařka: cathleen