
- reklama -
Suroviny
    
- 250 ml vody
 - 60 g oleje
 - 2-2,5 lžičky soli
 - 100 g polohrubé mouky
 - 450 g hladké mouky
 - 2 lžičky cukru
 - 25 g droždí
 - Na oblohu:
 - pekingské zelí
 - rajče
 - salátová okurka
 - šunkový salám
 - Pomazánka:
 - vařené brambory
 - tatarka
 - česnek
 - sůl
 
Postup přípravy receptu
- 
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny tak, aby sůl nepřišla na droždí. Použijeme program Těsto.
 - 
Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na 4 díly, zformujeme bagety a necháme je na plechu dobře nakynout.
 - 
Pak potřeme vejcem, popř. sypneme oblíbeným semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
 - 
Na pomazánku nastrouháme brambory a podle chuti a jejich množství je osolíme, ochutíme rozetřeným česnekem a smícháme s tatarkou tak, aby se to dalo dobře mazat.
 - 
Vychladlé bagety rozřízneme, pomažeme pomazánkou a ozdobíme zeleninou a salámem.
 
Poznámka od kuchařky
Pomazánka je velice levná a rychlá a překvapivě dobrá.
Baget doma děláme vždycky víc, dobře zabalené ve folii vydrží v lednici i pár dnů.
            Kuchařka: cathleen
        
            








