Baby karotka na medu a tymiánu s parmezánem

59
- reklama -

Suroviny

sáček mražené baby karotky (400 g)
1 lžíce másla
1 lžíce medu
několik snítek tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce instantní polenty
2 lžíce na jemno strouhaného parmezánu
+ parmezán na ozdobu
+ balsamico krém (kdo nemá rád, nemusí)

Postup přípravy receptu

  1. Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se vydusit všechnu tekutinu, aby se mrkev začala trošku opékat – pozor, ať nespálíte, je tam med a začne karamalizovat.

  2. V misce smíchejte instantní polentu s nastrouhaným parmezánem a přisypte do pánve. Důkladně promíchejte tak, aby byla mrkev stejnoměrně směsí obalená. Celé přesypte do pekáčku nebo na plech a dejte péci do trouby, předehřáté na cca 170°C. Kontrolujte, ať se nespálí. Dobu nedokáži odhadnout, já strčila do trouby kuchyňského sporáku a trochu jsem přiložila :D., po deseti minutách bylo hotovo.

  3. Podle chuti přisolte, opepřete. Při podávání jsem trochu zastříkla balzamico krémem. Není to ale nutné, pokud jej nemáte rádi.

Poznámka od kuchařky

Snažíme se vyloučit z jídla uhlovodanové přílohy, proto upravuji různě zeleninu. K tomuto receptu jsem se inspirovala asi ve třech různě zkombinovaných starých Apetitech.

Mrkev byla přílohou krkovičkových plátků, předem naložených ve směsi soya, teriyaki a oyster sauce s olejem a troškou balsamico octa. No, jako dieta to moc nevypadá 😀