- reklama -
Suroviny
- Drobenka:
- 125 ml cukru krupice
- 1 ČL vrchovatá lžička mleté skořice
- 125 ml posekaných vlašských ořechů
- hrst posekaných rozinek
- Těsto:
- kostka másla (nebo Hera)
- 250 ml cukru krupice
- 3 vejce
- vanilkový cukr
- 1 kelímek kysané smetany
- 1 KL lžička jedlé sody
- 1/2 l polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 KL lžičky soli
- rumová tresť
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na ořechovou drobenku smícháme.
-
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému.
-
Smetanu smícháme se sodou a střídavě jí s moukou, smíchanou s práškem do pečiva a solí vešleháme do směsi.
-
Formu vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí lžíce dáme trochu těsta na dno a rozetřeme do stran. Posypeme hustě drobenkou. Znovu dáme těsto a znovu drobenku. Ukončíme tak, že vrch posypeme drobenkou a lehce přitlačíme do těsta.
-
Dáme péct na 160°C cca na 40 minut, ozkoušíme vpichem špejle, zda je suchá.
Poznámka od kuchařky
Inspirace s drobnými úpravami na labužníkovi
Ta drobenka…děsná mňamka a když se zapečou ořechy..výborný a už plánuju, nač to ještě využiju 😉
Kuchařka: srettka