Avokádový dort

45
- reklama -

Suroviny

1 zralé avokádo
50 g másla
175 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr (popř. jemný krystal s vanilkou)
2 vejce
300 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
250 ml podmáslí
na potření:
malinový džem
Krém:
150 g másla
1 zralé avokádo
150 g měkkého tvarohu (doporučuji mascarpone)
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr (popř. jemný krystal s vanilkou)
2 lžičky limetkové kůry najemno nastrouhané
3 lžíce limetkové šťávy
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Měkkou dužinu avokáda rozmixujte. Vyšlehejte máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem šlehačem do pěny a zapracujte dužinu avokáda. Do základu postupně zašlehejte vejce a v robotu do tohoto základu zapracujte mouku promíchanou se solí, kypřícím práškem a sodou, střídavě s podmáslím.


    Zobrazit celý recept

  2. Nazelenalé těsto rozdělte do dvou forem (průměr 20 cm) a pečte na 170 °C cca 25 – 30 min (je třeba zkusit špejlí). Nechte 10 minut vydýchat a pak vyklopte na mřížku.

  3. Na krém vyšlehejte máslo s dužinou avokáda, při nízkých otáčkách zapracujte tvaroh a pak moučkový cukr s vanilkovým. Nakonec přidejte limetkovou kůru, šťávu a dle potřeby zašlehejte do krému po lžičkách mléko. Krém musí být nadýchaný.

  4. Oba korpusy slepte marmeládou nebo i každý zvlášť překrojte a spojte marmeládou a naskládejte na sebe, krém pak naneste ozdobnou špičkou po celém dortu.

Poznámka od kuchařky

Je to můj absolventský dort a měl velký úspěch. Navíc krém lze rozdělit do 3 částí a každou obarvit jinou barvou. http://www.majamotti.eu