Fazole s vepřovým

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

0,5 kg fazolí
0,5 litru vývaru
0,5 kg vepřového masa
3 bobkové listy
1 velká lžíce Harissy
sůl
ocet
1 cibule
voda
sádlo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout.

  3. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole a bobkový list. Hrnec uzavřeme.

  4. Po hodině by měly být fazole měkké. Přilijeme ocet, ochutnáme, když tak dosolíme a zahustíme moukou a vodou.

Poznámka od kuchařky

Fazole namočte 12 hodin předem. Nalijte do misky 0.5 l vody a přidejte fazole. Potom nalijte do hrnce fazole i s vodou.