- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 kg fazolí
- 0,5 litru vývaru
- 0,5 kg vepřového masa
- 3 bobkové listy
- 1 velká lžíce Harissy
- sůl
- ocet
- 1 cibule
- voda
- sádlo
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli.
-
Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout.
-
Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole a bobkový list. Hrnec uzavřeme.
-
Po hodině by měly být fazole měkké. Přilijeme ocet, ochutnáme, když tak dosolíme a zahustíme moukou a vodou.
Poznámka od kuchařky
Fazole namočte 12 hodin předem. Nalijte do misky 0.5 l vody a přidejte fazole. Potom nalijte do hrnce fazole i s vodou.
Kuchař: Drahos z kamene