
- reklama -
Suroviny
- 250 g barevných fazolí
- 2 l drůbežího vývaru
- 500 g rajčatového protlaku
- 100 g slaniny
- 100 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g rajčat
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 1 lžíce mleté papriky
- chilli paprička- nemusí být
- oregano
- tymián
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole uvaříme v drůbežím vývaru.
-
Zatím co se vaří, na pokrájené slanině orestujeme cibuli s pokrájeným česnekem, potom přidáme nastrouhanou mrkev, celer, nakrájená rajčata a všechnu zeleninku orestujeme.
-
Pak přidáme do vývaru s fazolemi, kam dáme i mletou papriku, oregano, tymián, pepř a dosolíme, ještě kdo má rád polévky ostřejší, dá chilli papričku.
-
Před dokončením dáme rajčatový protlak a chvíli ještě povaříme.
Poznámka od kuchařky
U této polévky je zajímavé, že čím déle ji konzumujeme, tím je lepší a lepší, taková správně proleželá.
Polévku mám od známého a dělala jsem jí poprvé, překvapila nás chutí, jak je dobrá a sytá.
Kuchařka: Bibinka