
- reklama -
Suroviny
            2 porce
							
    
- – 2-3 měkké hrušky
- – kousek kořene zázvoru
- – 1/2 citronu
- – lžíci medu
- – cca 3 hřebíčky
- – špetku skořice (volitelné)
- – 300 až 350 ml vody
Postup přípravy receptu
- 
Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na menší kusy a dáme do mixeru. Ze zázvoru odkrojíme cca 0,5 cm tlusté kolečko, odstraníme slupku, rozkrojíme a přidáme k hruškám. Společně rozmixujeme na jemnou kaši. 
- 
Hruškovou směs se zázvorem přelijeme do malého rendlíku, dolijeme vodou zhruba do půl litru, přidáme hřebíček a špetičku skořice a promícháme. Zahřejeme a povaříme asi minutu, poté odstavíme z plotny a necháme zchladnout 
- 
Jakmile už nápoj není úplně vřelý (tj. dostává se do pitelné teploty), vyndáme hřebíčky, přidáme citronovou šťávu a trochu medu podle chuti. Zamícháme a rozlijeme do hrníčků. 
Poznámka od kuchařky
Na podzim a v zimě nápoj rychle prohřeje celé tělo!
            Kuchařka: Elizabeth89
        
 
            