Debrecínská vepřová pečeně

597
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1,3 kg vepřové kotlety (pečeně) bez kosti vcelku
4 – 5 ks Debrecínských párků
2 větší cibule
1 mrkev
1/4 bulvy celeru
1/2 l vývaru z kostí
bobkový list
2 lžíce vepřového sádla
1 lžíce koření STAROČECH (fy. Davídkovo koření)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni si převážeme motouzem, tak aby si udržela kulatý tvar. Připravíme si debrecínské párky, které si dáme zmrazit (lépe se nám tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně si uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.

  3. Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.

  4. Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.

  5. Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.

  6. Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.