- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g hovězího masa (kýta, svíčková)
- 5-6 ks jarní cibulky
- 4 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- rýže
- Marináda:
- 2 PL kukuřičného škrobu
- 2 PL sójové omáčky
- Omáčka:
- 4 PL ústřicové omáčky
- 4,5 PL sójové omáčky
- mletý bílý pepř
- půl lžičky sezamového oleje
- 2 PL cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.
-
Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka.
Do hlubší pánve dáme olej a do poloměkka orestujeme maso, pak ho vyndáme do misky. (Obyčejně, když už maso začne pouštět šťávu /po cca 5 minutách/, tak se mírně zahušťuje se škrobem, v tu chvíli vyndáváme, aby se nepálilo), -
Do čisté pánve dáme olej, přidáme česnek a cibuli a lehce opražíme. Přidáme maso, promícháme a postupně přidáváme omáčku. Restujeme, dokud maso není hotové. Nakonec přidáme jarní cibulku. Dochutíme solí a cukrem.
Podáváme s rýží.
Kuchařka: Shoska