Rychlá, zdravá a chutná večeře

111
- reklama -

Suroviny
2 dospělé porce

2 konzervy uzené makrely ve vl. šťávě nebo oleji
čerstvou zeleninu na oblohu (sal. okurka, rajčata, červená paprika…)
1 malou cibuli nebo pórek na kolečka
kousek Blaťáckého zlata nebo podobného sýru
Na přelití:
šťáva z konzerv
čerstvě mletý pepř podle chuti
1 lžička vrchem kurkumy
3 lžičky citronové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin je vše jasné, jen šťávu přelijeme přes rybu a sýr. Kombinace pepře a kurkumy je zdravá pro tělo. Dá se používat do všeho ( váhala bych u žemlovky a rýžového nákypu, i když barvička by to byla hezká).


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Já tam nedala všechnu vyjmenovanou zeleninu, protože jsem ji neměla, ale chyběla mi tam. Pro petrželku jsem se za tmy bála jít za dům na zahradu, ale chyběla mi také. Vím, že to není zvlášť originální. Ale je to hned, je to dobré a je to inspirace k dalším nápadům a tvoření. Tak mě za to moc nestrhejte, myslela jsem to dobře. Zdravím.