- reklama -
Suroviny
2 dospělé porce
- 2 konzervy uzené makrely ve vl. šťávě nebo oleji
- čerstvou zeleninu na oblohu (sal. okurka, rajčata, červená paprika…)
- 1 malou cibuli nebo pórek na kolečka
- kousek Blaťáckého zlata nebo podobného sýru
- Na přelití:
- šťáva z konzerv
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 lžička vrchem kurkumy
- 3 lžičky citronové šťávy
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin je vše jasné, jen šťávu přelijeme přes rybu a sýr. Kombinace pepře a kurkumy je zdravá pro tělo. Dá se používat do všeho ( váhala bych u žemlovky a rýžového nákypu, i když barvička by to byla hezká).
Poznámka od kuchařky
Já tam nedala všechnu vyjmenovanou zeleninu, protože jsem ji neměla, ale chyběla mi tam. Pro petrželku jsem se za tmy bála jít za dům na zahradu, ale chyběla mi také. Vím, že to není zvlášť originální. Ale je to hned, je to dobré a je to inspirace k dalším nápadům a tvoření. Tak mě za to moc nestrhejte, myslela jsem to dobře. Zdravím.
Kuchařka: janky3