Baltická pomazánka

83
- reklama -

Suroviny

1 konzerva (240 g) Baltických rybiček v oleji
1 lžíce másla
1 menší cibule
5 lžic domácí Lučiny
pár kapek citronové šťávy nemusí být
pažitka
ředkvičky na ozdobu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybičky vyklopíme do misky s polovinou oleje, ten hustější na dně necháme u rybiček, ostatní vylijeme a přidáme máslo, domácí Lučinu, cibuli nakrájenou na drobno a ručním mixerem umixujeme na hladkou pomazánku.

  2. Nakonec osolíme je-li třeba, dáme pažitku nadrobno nařezanou a dochutíme citronovou šťávou, promícháme a můžeme mazat na pečivo na které máme chuť.

  3. Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.

Poznámka od kuchařky

Mazala jsem na doma upečený cibulový chléb. Byla to příjemná, chutná večeře za čtvrt hodinky! Ředkvičky si s pomazánkou dobře a chutně rozumí.