
Suroviny
12 porcí
- 12 plátků toastového chleba (nejlépe amerického viz tipy a triky)
- 2,5 lžíce másla
- 10 snítek bazalky
- 1 sklenička sušených rajčat v oleji (110 g pevného podílu)
- 125 g uzené Mozzarelly
- 1 kelímek Ricotty (250 g)
- pár lístků bazalky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte si troubu na 200°C.
-
Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí).
-
Mezitím ze všech plátků toastového chleba vykrájejte kolečka takové velikosti, aby vyplnila vaše formy na muffiny (použijte třeba skleničku, nebo prázdnou plechovku).
-
Kolečka přejeďte válečkem, čímž chléb zhutní a je tvárnější.
-
Jakmile je bazalkové máslo hotové, slijte ho v cedníku a pomocí mašlovačky jím potřete toastová kolečka z obou stran.
-
Nakonec kolečko vmáčkněte do formy na muffiny a prsty dotvarujte vzhled košíčku.
-
Vložte do vyhřáté trouby asi tak na 15 minut, až košíčky zkřehnou a jejich okraje zezlátnou.
-
Zatímco máte košíčky v troubě, připravte si náplň. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je na velmi drobné kousky.
-
Stejně tak nasekejte na jemno i zbylé bazalkové lístky (kromě těch na zdobení).
-
Uzenou mozzarellu nastrouhejte na jemném vzorku struhadla.
-
Ve větší míse smíchejte ricottu se sušenými rajčaty.
-
Přidejte bazalku i uzenou mozzarellu a pořádně promíchejte.
-
Dochuťte troškou soli i čerstvě mletého pepře.
-
Jakmile jsou košíčky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
-
Krémem vložte do zdobicího sáčku s širokou hubicí (viz tipy a triky) a naplňte jím vychladlé košíčky.
-
Dozdobte lístky bazalky a můžete podávat.
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/toastove-kosicky-…