- reklama -
Suroviny
- 600 g raných brambor
- 200 g uzený losos
- 1 červená cibule
- Na zálivku:
- 1 Creme fraiche (zakysaná smetana nebo olivový olej)
- pažitka
- kopr
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- citronový pepř
- Na ozdobu:
- růžový pepř
- kopr
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
-
Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli nadrobno.
-
Pažitku a kopr též nasekáme na malé kousky. Suroviny na zálivku smícháme. Záměrně neuvádím množství, každý ať si ochutí zálivku dle chuti své :-).
-
Brambory smícháme s lososem a cibulí, přidáme zálivku a velmi opatrně promícháme. Zdobíme snítkami kopru, nasekanou pažitkou a v prstech promnutým růžovým pepřem. Před podáváním řádně vychladíme.
Poznámka od kuchařky
Za tento recept velmi děkuji paní D.D.
Kuchařka: Nikina