Rybízovo-smetanové muffinky“šklebohubky“

38
- reklama -

Suroviny
11 silikonových formiček na muffiny

400 ml kuliček červeného rybízu
200 ml rybízové marmelády
200 g kysané smetany
15 g sypké želatiny
50 ml vody nebo mléka
3 lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpustíme do tekutého stavu marmeládu. Horkou vypneme, přidáme vodu, vsypeme želatinu a pořádně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 10 minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme jogurt a znova šlehačem na stupeň 2 promícháme.

  3. Na závěr vmícháme kuličky rybízu a plníme do formiček, které důkladně vypláchneme studenou vodou. Dáme do lednice, nebo mrazáku dobře vychladit.

  4. Podáváme ozdobené rybízem, kdo má rád, může přidat i kopeček šlehačky.

Poznámka od kuchařky

Na posledních 200ml uvařené marmeládyhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar… jsem už neměla skleničku, tak jsem přidala to, co je uvedeno v surovinách. Přes noc se muffinky prospaly v mrazáku a dnes šly na vandr do žaludku:-)

Pokud budeme pouze mrazit, ne chladit v lednici, tak želatinu nemusíme použít.

V tom vedru to celkem bodlo. Název tahle mlska dostala podle toho, jak se nám kyselostí rybízových kuliček škebily huby. Z malin, nebo meruněk by to bylo určitě také moc príma.