
Suroviny
- 1/2 kostky másla nebo Hery
- 2 vejce
- 1/4 kg polohrubé mouky
- 20 dkg cukru
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr nebo vanilka
- 1/4 l mléka nebo šťávy z ovoce při použití kompotu
- ovoce dle sezony nebo kompot
Postup přípravy receptu
-
Těsto:zpracujeme si žloutky (oddělené, zvlášť z bílků si uděláme hustý sníh. bílky je dobré nepatrně osolit, lépe se dají potom vyšlehat) s 20dkg cukru + vanilka a změklým máslem nebo Herou, postupně vmícháme polohrubou mouku (do mouky si přimíchávám prášek do pečiva) a mléko nebo šťávu z ovoce (pokud použijete které výrazně barví třešně, ostružiny, borůvky a pod. počítejte s tím, že Vám obarví i těsto) a nakonec vmícháme sníh z ušlehaných bílků, těsto se tím krásně zkypří.
-
Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech (používám na vysypání kokos nebo přesátou jemnou strouhanku dle chuti a libosti), rovnoměrně necháme rozlít těsto a na povrch vložíme kousky ovoce.
-
Pečeme v troubě předehřáté na cca150-180 stupňů 30-40 minut a hlavně hlídat a nespálit 🙂 Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Fotku bohužel nemám, neboť vždycky než to stihnu vyfotit, tak mi to někdo sežere 🙂