
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 350 g zeleného chřestu
- 2 velké hrsti baby špenátu
- 8-10 listů medvědího česneku
- 2 vejce
- 500 ml zeleninového vývaru
- mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme.
-
Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit – cca 1 minutu, vyjmeme je a dáme vařit kousky chřestu. Vaříme doměkka.
-
Krátce před koncem přidáme špenát a medvědí česnek a necháme přejít varem.
-
Mezitím si připravíme vejce – pošírovaná nebo natvrdo – podle chuti.
-
Polévku rozmixujeme a dochutíme solí.
-
Rozdělíme na talíře, přidáme do každého vejce a doplníme chřestovými špičkami.
Poznámka od kuchařky
Zelený chřest se nemusí loupat.
Inspirace : magazín Albert
Kuchařka: maris









