Kachní srdce na cibulce a kmínu

203
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g chlazených kachních srdcí
2 větší cibule
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžička mletého kmínu
1/2 litru vývaru z kostí
hladká mouka
máslo
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme nečistot a nevzhledné vrchní části (tuk a trubice). Každé srdíčko podélně přepůlíme a poctivě propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tak zbytky sražené krve.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce si dále trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavé barvy – pozor na přepálení. Přidáme koření mletý kmín, bobkové listy, nové koření a ještě zlehka orestujeme.

  3. Srdce přidáme do hrnce a také orestujeme. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř dle chuti.

  4. Dusíme do měkka kolem 30 minut. Za pomocí „francouzského másla“ vytvoříme lahodnou a jemnou omáčku, kterou necháme ještě 15 minut lehce provařit, aby se odstranila chuť syrové mouky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.