
Suroviny
- 1 kg kuřecích špalíčků (lze i celé kuře naporcované na kousky)
- sůl
- pepř
- 3 lžičky sušeného oregana
- 3 lžíce oleje
- 1 palička česneku
- 1 větší cibule (použila jsem červenou)
- 1 dcl suchého bílého vína
- 1 dcl vývaru
- 1 kg brambor
- 1 sáček mraženého hrášku
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a osolíme, opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky či osminky, dle velikosti, osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
-
Vše rozmístíme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 40-50 min.
-
Poté vsypeme mražený hrášek a necháme krátce prohřát.
Poznámka od kuchařky
V originálních receptech na netu tuto italsko-americkou dobrotu dělají složitěji, maso nejprve zprudka opékají na pánvi do zhnědnutí kůže a až teprve potom pečou v troubě, někdo i obalí před opečením maso ve směsi mouky, oregana a soli… není to tedy 100% Vesuvio – jen „a la“, ale nám chutnalo 🙂
Lze přidat ke konci i další zeleninu, např. kousky paprikových lusků, houby, artyčoky či klobásu.