Hříbky v křenové omáčce

41
- reklama -

Suroviny

asi 500 g hřibů
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
150 ml smetany
asi 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
sůl
pepř
1 malá lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby nakrájíme na větší kousky.
    Do hrnce dáme vařit asi 3/4 l vody, když začne vřít, vhodíme připravené houby a necháme je vařit 15 minut. Pak je z vody vyndáme a uchováme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, která nám zbyla z vaření hříbků, osolíme, lehce opepříme a necháme dobře provařit.
    Pak do omáčky nalijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný křen. Dochutíme lžičkou cukru a přidáme uvařené hříbky. Houby necháme v omáčce prohřát a můžeme vypnout.
    Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Kombinace pravých hříbků s křenovou omáčkou je vskutku královská :o)