![Rib eye steak na litinové pánvi_5ff7256e844af.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rib-eye-steak-na-litinove-panvi_5ff7256e7157d.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 250 g hovězího rib eye steaku
- hrubozrnná sůl
- olej na vytření pánve
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce osolíme a necháme před použitím asi 0,5 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a předehřejeme v troubě cca 3 minuty.
-
Pánev přendáme z trouby na sporák a rozpálíme. Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany 1 minutu.
-
Pánev s masem přendáme do rozpálené trouby (230ºC), kde necháme zprudka péct 3 minuty.
-
Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 3 minuty.
-
Steak podáváme přímo na litinové pánvi. Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax