
- reklama -
Suroviny
- 200 g mletých škvarků
- 350 g hladké mouky
- mléko na kvásek cca 200 ml
- špetka cukru
- 1 kostka droždí
- 2 žloutky
- 2 polévkové lžíce smetany
- 1 polévková lžíce pesta z medvědího česneku
- 1 kávová lžička soli
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek (mléko + droždí + špetka cukru). Jakmile kvásek vzejde, přidáme ho do mouky, kterou jsme smíchali se solí. Poté přidáme ostatní suroviny – mleté škvarky, žloutky, pesto a smetanu.
-
Vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 30 minut kynout. Z nakynutého těsta pleteme malé housky.
-
Housky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme upéct do vyhřáté trouby. Já jsem pekla na 180 stupních v horkovzdušné troubě.
Poznámka od kuchařky
Housky můžeme použít jako přílohu k husté polévce, nebo jen tak…
Kuchařka: hanahcotton