- reklama -
Suroviny
- 2 mladé cukety
- 1 velká mrkev
- 1 střední okurka
- 1 červená špičatá paprika
- Nálev:
- 6 lžic olivového oleje
- 6 lžic jablečného octa
- 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Okurku oloupeme, mladé cuketky necháme se slupkou.
Všechnu zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky velikosti sirky, vložíme do misky a promícháme. -
Připravíme nálev smícháním všech ingrediencí, sůl si přidáme podle chuti, ale sójová omáčka je slaná, takže asi nebude zapotřebí.
Nálev vlijeme k zelenině a vše dobře promícháme.
Salátem naplníme vhodné sklenice, zavíčkujeme a nejméně na 4 hodiny odložíme do chladu. Salát použijeme do různých sendvičů nebo plněných tortill, skvěle chutná v sendviči s trhaným masem.
V lednici vydrží několik dnů.
Poznámka od kuchařky
Používám sójovou omáčku značky Kikkoman, ta nálev dostatečně osolila a nebylo třeba přidávat další sůl.
Z této dávky jsem měla 2 menší sklenky.
Kuchařka: Angel 666