- reklama -
Suroviny
- 6 stroužků česneku
- špetka soli
- 1 KL sladké papriky
- 1 KL plnotučné hořčice
- 5 hermelínů
- nakládané „kozí rohy“
- 2 cibule
- 1 snítka nebo 1 KL sušeného rozmarýnu
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- asi 400 ml slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
-
Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou a hořčicí.
Hermelíny podélně v polovině rozkrojíme. Promázneme je lehce česnekovou pastou a slepíme obě poloviny k sobě.
Kozí rohy slijeme a pokrájíme na kolečka, nakrájíme i cibuli a obě suroviny promícháme. Zavařovací sklenici vypaříme nebo vypláchneme lihem a plníme ji střídavě směsí cibule s kozími rohy a hermelínem. -
Postupně přidáváme i koření, aby bylo rozmístěné v celém obsahu sklenice. Na závěr zalijeme sklenici zcela olejem, snažíme se poklepávaním zbavit vzduchových bublin. Uzavřeme víčkem a uložíme na 10-14 dní do lednice.
Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Recept nalezen na : https://fresh.iprima.cz/recepty/nakladany-hermelin
Kuchařka: Kochen