Suroviny
50 ks
- Košíčky:
- 2 žloutky
- 240 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 360 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- kůra z půlky citronu
- Krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 150 g cukru
- 600 ml mléka
- 250 g másla
- 100 ml smetany – 33 %
- ovoce
- želatina na lesk ovoce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme těsto na košíčky. Všechny ingredience spojíme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne uležet.
Následující den vezmeme košíčky, do kterých dáme těsto, ale jen po stranách, nesmí být košíček vyplněný celý, musí v něm být důlek vyplněný těstem.
Natlačíme těsto do košíčků a dáme péct na 180 stupňů na 10 minut. Poté košíčky vyndáme z formiček. -
Krém: Nalijeme 2/3 mléka do hrnce a 1/3 mléka smícháme s pudinkem. Mléko v hrnci necháme provařovat a přilíváme část mléka, kterou máme spojenou s pudinkem. Směs mícháme a když směs začne houstnout, sundáme ze sporáku a přikryjeme potravinářskou fólii, ať se na pudinku neudělá škraloup. Necháme vychladnout.
-
Po vychladnutí nakrájíme máslo na kostičky a šleháme máslo s pudinkem, dokud se nespojí v jemný krém. Jak se krém spojí, ředíme krém smetanou, podle toho, v jaké konzistenci chcete mít krém. Já dávám cca 100 ml smetany.
-
Krém natlačíme do cukrářského pytlíku a přes pytlík plníme košíčky, na vrch pokládáme jakéhokoliv ovoce. Poléváme želatinou, aby se ovoce krásně lesklo.