
- reklama -
Suroviny
- 3 lžíce panenského olivového oleje extra
- 55 g másla
- 100 g hříbků (nakrájených)
- 2 šalotky (nakrájené na velmi jemná kolečka)
- 145 g šunky (vařené, nakrájené na větší kousky)
- 1 kostka hovězího bujonu
- 5 lžic červeného vína
- 4 lžíce rajského protlaku
- sůl
- černý pepř
- 510 g špaget
- parmazán (nastrouhaný, na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo.
-
Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 – 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví.
-
Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a přilijeme víno. Necháme je 1 – 2 minuty vařit, poté přilijeme rajský protlak a opět 2 – 3 minuty vaříme, dokud šalotka nezměkne.
-
Omáčku okořeníme.
-
Uvaříme těstoviny, nasypeme do houbové omáčky a asi 1 minutu ještě mícháme.
-
Pokud se nám zdá omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody z těstovin. Špagety podáváme s parmazánem.
Kuchař: toprecepty.cz