
- reklama -
Suroviny
- 160 ml mléka
- 200 ml podmáslí
- 1,5 lžičky soli
- 25 g rozpuštěného másla
- 600 g hladké mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- kmín
- sezam
- slunečnicová semínka na posyp
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program těsto.
-
Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do kruhu a ten pak rádýlkem nebo příborovým nožem rozdělíme na osminky.
-
Těsto svineme do tvaru rohlíků.
-
Necháme na plechu ještě 20 minut kynout.
-
Potřeme rozšlehaným vejcem, mlékem a vodou, posypeme semínky a pečeme dorůžova.
Kuchařka: pelda